Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Pašteta od pilećih jetrica s Dida Boža džemom od smokve s narančom

Pašteta od pilećih jetrica s Dida Boža džemom od smokve i naranče

Sastojci

100 gLuk
10 gČešnjak
800 gPileća jetrica (bez srca s kojima ih obično pakiraju)
100 gMaslac
po željiKonjak (što bolji, to bolje :-)
200 gVrhnje za šlag
100 gDida Boža džem od smokve s narančom
po željiSol
po željiPapar

Priprema

Narežite luk na komadiće, ugrijte maslac i popržite na njemu luk dok ne poprimi žućkastu boju. Narežite jetricu na komadiće, dodajte u tavu te pržite 5 min dok se ne popeče sa svih strana tj. dok ne bude potpuno pečena. Ostavite jetricu da se potpuno ohladi, zatim stavite u blender i nasjeckajte tako da dobijete homogenu smjesu (ovisi o vašem ukusu).
U smjesu dodajte malo maslaca i začinite po želji. Protisnite kroz sito u posudu i umiješajte tučeno vrhnje za šlag (nezaslađeno) te ostavite paštetu u hladnjaku da se stisne.

Za to vrijeme pomiješajte džem od smokve s narančom s konjakom da dobijete jednoličnu smjesu.

Gotovu paštetu servirajte uz oplemenjeni džem od smokve s narančom na hrskavom tostu.