Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Hrvatska i Dalmacija | DIDA BOŽA

Hrvatska i Dalmacija

Kada bi turistu koji je nedavno posjetio našu zemlju zadali zadatak da na trenutak zaklopi oči i prisjeti se Hrvatske, odgovor bi bio: zemlja 1000 otoka, mirisa i okusa. Zemlja gurmana, prirodnih ljepota i bogate kulinarske tradicije nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Šetajući od Slavonije, do južne Dalmacije, posjećujući obiteljske stolove, zadovoljili bi i najzahtjevnije nepce željno gurmanskog užitka. U zlatnoj Slavoniji nauživali bi se mesnih delicija poput Baranjskog kulena, domaće slanine i čvaraka. Istra nudi pregršt nesvakodnevnih specijaliteta kao što su kapešante i tartufi koji zauzimaju posebno mjesto u kulinarskom miljeu.

Unutar toga posebno je mjesto pronašla dalmatinska spiza s prepoznatljivim mediteranskim štihom koja nudi obilje aroma i mirisa. Riba s maslinovim uljem i blitvom lagano će vas uvesti u zaigranu morsku priču koju možete ukrasiti s fritulama s grožđicama, slasnim kroštulama ili poznatim smokvenjakom.

Dalmacija osvaja svojom prirodnom ljepotom, obalom i otocima ali i agrikulturom gdje prolazak kroz vrtove i polja vraća u prošlost i podsjeća nas koliko je priroda svakome od nas važna.  

Stari maslenici izazivaju strahopoštovanje svojom besmrtošću, i svojom te ljepotom zaustavljaju i ostavljaju bez daha. Njeni hranjivi plodovi pretvaraju se u zeleno-žuto zlato koje postaje dodatak mnogim jelima.

Smokva s druge strane izaziva divljenje svojom jednostavnošću. Samo kap vode i zraka sunca je sve što je ovom divnom drvetu potrebno.

Lavanda, smilje i ružmarin, svojim mirisnim plesom zavode i prožimaju dalmatinski zrak.

Jeste li i Vi na trenutak prošetali kroz Hrvatsku, njezina prirodna bogatstva i zavirili na gurmanski stol? 

Dida Boža proizvodi vode Vaše nepce u kulinarsko putovanje kroz bogatstvo mirisa i okusa…

ga('send', 'pageview');