Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Bezglutenska torta s Figgy namazom od smokve, lješnjaka i kakaa

Sastojci

  • 2 nešpricane naranče
  • 6 jaja
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 230 g kokosovog šećera
  • 210 g sitno mljevenih badema
  •  2 žlice kakaa
  • 7 žlica Dida Boža Figgy namaza
  • Za premaz: Dida Boža Figgy namaz ili čokoladna glazura

Priprema

Kuhati naranče u vodi cca 2 sata. Ohladiti ih.
Ohlađenim skuhanim narančama izvaditi koštice, te zatim naranče izmiksati u blenderu u kašu.
Dodati u blender jaja, šećer, mljevene bademe, prašak za pecivo, kakao i Dida Boža Figgy namaz i sve izmiksati.
Izliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći cca 45-60 minuta (ovisno o pećnici) na 180°C bez ventilatora. Negdje na pola pečenja prekriti kalup folijom. Pustiti da se ohladi u kalupu.
Po želji premazati Dida Boža Figgy namazom ili otopljenom čokoladom.