Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Šminker - čokoladni sufle s Dida Boža džemom od jagode i sokom od aronije

Šarmer - čokoladni sufle

Sastojci

600 goštro brašno
150 gmaslac
110 gtamna čokolada s 80% kakaovca
5 komjaja
120 gšećer
30 gdžem od jagoda Dida Boža
1 dclsok od aronije Dida Boža

Priprema

Čokoladu i maslac otopimo zajedno na pari i ostavimo da se kratko ohladi do 40°C. Jaja i šećer istučemo u čvrstu pjenu, dodamo rastopljenu čokoladu i brašno te lagano sa slastičarskom lopaticom povežemo sve u smjesu. Smjesu punimo do pola u okrugli šteher koji smo prethodno premazali s maslacem i stavili na podlogu od masnog papira, te stavljamo jednu žlicu džema od jagode Dida Bože u sredinu i sve prekrijemo ostatkom smjese. Kalupe stavljamo u hladnjak da se krema stegne na 15-20 minuta dok u međuvremenu pećnicu zagrijemo na 230°C. Sufle pečemo 6 minuta te ga vadimo iz kalupa i serviramo na tanjur.
 

Kremu od pjenušca napravimo tako da na pari istučemo žutanjke sa šećerom i pjenušcem, povežemo s brašnom i mutimo do željene gustoće. Kremu ohladiti i poslužiti uz vrući sufle.
 

Sastojci za kremu od pjenušca:

  • 3 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 0,8 dcl pjenušca
  • 5 g burbon vanilije
  • 30 g oštrog brašna
  • 50 g šećera