Sastojci
600 g | oštro brašno |
150 g | maslac |
110 g | tamna čokolada s 80% kakaovca |
5 kom | jaja |
120 g | šećer |
30 g | džem od jagoda Dida Boža |
1 dcl | sok od aronije Dida Boža |
Priprema
Čokoladu i maslac otopimo zajedno na pari i ostavimo da se kratko ohladi do 40°C. Jaja i šećer istučemo u čvrstu pjenu, dodamo rastopljenu čokoladu i brašno te lagano sa slastičarskom lopaticom povežemo sve u smjesu. Smjesu punimo do pola u okrugli šteher koji smo prethodno premazali s maslacem i stavili na podlogu od masnog papira, te stavljamo jednu žlicu džema od jagode Dida Bože u sredinu i sve prekrijemo ostatkom smjese. Kalupe stavljamo u hladnjak da se krema stegne na 15-20 minuta dok u međuvremenu pećnicu zagrijemo na 230°C. Sufle pečemo 6 minuta te ga vadimo iz kalupa i serviramo na tanjur.
Kremu od pjenušca napravimo tako da na pari istučemo žutanjke sa šećerom i pjenušcem, povežemo s brašnom i mutimo do željene gustoće. Kremu ohladiti i poslužiti uz vrući sufle.
Sastojci za kremu od pjenušca: