Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Didino pismo - file brancina u škartocu

Didino pismo - file brancina u škartocu

Sastojci

600 gfile brancina
200 gtikvica
200 gcrvenog luka
400 gkrumpira
4režnja češnjaka
2 dclribljeg temeljca
2 dclsok od cikle Dida Boža
30 gsuhe smokve Dida Boža
3 glavanda
4male grančice ružmarina
po željisol i papar

Priprema

Povrće ogulimo i operemo, a ribu očistimo i filetiramo. Od povrća napravimo male okruglice sa žlicom te krumpir skuhamo, a tikvicu, luk, češnjak lagano ispečemo na tavi. File brancina prokuhamo u soku od cikle Dida Boža i lavande do pola da poprimi boju i aromu. File vadimo van na papirnati ručnik kako bi uklonili višak boje od cikle da nam kasnije ne oboji jelo. Sve zajedno objedinimo u vatrostalnim posudicama obloženo s papirom za pečenje, napunimo s povrćem, postavimo file na to, zalijemo s ribljim temeljcem i lagano posipamo sušenom lavandom. Na kraju podignemo krajeve papira i napravimo paketić ( škartoc) i učvrstimo kuharskim koncem. Završavamo sve u pećnici na 190°C , 15-ak minuta.
 

Netom prije konzumiranja posipamo sa sitnim komadićima suhih smokava Dida Boža.