Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Sastojci

Sastojci : (za 4 osobe)

  • 1 mrkva
  • 1 krumpir
  • 1 Butternut tikva
  •  Dida Boža namaz od zelenih maslina
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • Na vrh žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat papra
  • Na vrh žličice čilija u prahu
  • Maslinovo ulje
  • Bučine sjemenke
  • Vrhnje za kuhanje kao dekoracija

 

Priprema

Jesenski plodovi i namaz od masline pripremljeni u slasnoj Butternut juhi zasigurno će Vas oduševiti.

U suradnji s @dalmatianthingswithnina pripremili smo ovaj ukusan recept. Nadamo se da ćete ga isprobati i da će Vam se svidjeti.

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckanu glavicu luka.

Kasnije dodajte nasjeckani češnjak i mrkvu izrezanu na male kockice.

Kada je dinstanje gotovo, dodajte krumpir i tikvu nasjeckane također na manje kocke. Tikvu ćete očistiti na način da joj prvo odstranice dno i vrh, zatim ogulite koru. Uzduž je prepolovite i odstranite koštice. Njeno meso zatim iskoristite kao što sam navela ranije.

Sve skupa dobro promiješajte, pa dodajte vodu. Dodajte vode tek toliko da potpuno pokrije sastojke. Vi ako želite intezivniji okus juhe, skuhat ćete povrtni temeljac i dodati ga umjesto vode.

Sada ostavite da se sve kuha, povremeno promiješajte.

Možete odmah dodati navedene začine.

Kada su tikva i krumpir potpuno omekšale, i voda iskuhala, vrijeme je da sve skonite sa vatre.

Sa štapnim mikserom izradite sastojke da dobijete divnu kremastu juhu.

Poslužite ju toplu u dublje zdjelice, dodajte Dida Boža namaz od zelenih maslina i dekorirajte ju s vrhnjem za kuhanje. Za bolji okus, posipajte malo bučinih sjemenki.

U slast!

Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckanu glavicu luka. Dodajte nasjeckani češnjak i mrkvu izrezanu na male kockice.

Očistite tikvu. (Tikvu ćete očistiti na način da joj prvo odstranice dno i vrh, zatim ogulite koru. Uzduž je prepolovite i odstranite koštice.)

Kada je dinstanje gotovo, dodajte krumpir i tikvu nasjeckane na manje kocke.

Sve skupa dobro promiješajte, pa dodajte vodu tek toliko da potpuno prekrije sastojke. Umjesto vode za instenzivniji okus možete dodati povrtni temeljac za juhu. Ostavite sve da se kuha i povremeno promiješajte.

Dodajte navedene začine.

Kada su tikva i krumpir potpuno omekšali, maknite posudu s vatre.

Sa štapnim mikserom izradite sastojke da dobijete ukusnu kremastu juhu.

Juhu poslužite u duboke zdjelice, dodajte Dida Boža namaz od zelenih maslina i dekorirajte ju s vrhnjem za kuhanje. Za bolji okus, posipajte malo bučinih sjemenki.

U slast!

ga('send', 'pageview');