Sastojci
100 g | Luk |
10 g | Češnjak |
800 g | Pileća jetrica (bez srca s kojima ih obično pakiraju) |
100 g | Maslac |
po želji | Konjak (što bolji, to bolje :-) |
200 g | Vrhnje za šlag |
100 g | Dida Boža džem od smokve s narančom |
po želji | Sol |
po želji | Papar |
Priprema
Narežite luk na komadiće, ugrijte maslac i popržite na njemu luk dok ne poprimi žućkastu boju. Narežite jetricu na komadiće, dodajte u tavu te pržite 5 min dok se ne popeče sa svih strana tj. dok ne bude potpuno pečena. Ostavite jetricu da se potpuno ohladi, zatim stavite u blender i nasjeckajte tako da dobijete homogenu smjesu (ovisi o vašem ukusu).
U smjesu dodajte malo maslaca i začinite po želji. Protisnite kroz sito u posudu i umiješajte tučeno vrhnje za šlag (nezaslađeno) te ostavite paštetu u hladnjaku da se stisne.
Za to vrijeme pomiješajte džem od smokve s narančom s konjakom da dobijete jednoličnu smjesu.
Gotovu paštetu servirajte uz oplemenjeni džem od smokve s narančom na hrskavom tostu.