Sastojci
600 g | file brancina |
200 g | tikvica |
200 g | crvenog luka |
400 g | krumpira |
4 | režnja češnjaka |
2 dcl | ribljeg temeljca |
2 dcl | sok od cikle Dida Boža |
30 g | suhe smokve Dida Boža |
3 g | lavanda |
4 | male grančice ružmarina |
po želji | sol i papar |
Priprema
Povrće ogulimo i operemo, a ribu očistimo i filetiramo. Od povrća napravimo male okruglice sa žlicom te krumpir skuhamo, a tikvicu, luk, češnjak lagano ispečemo na tavi. File brancina prokuhamo u soku od cikle Dida Boža i lavande do pola da poprimi boju i aromu. File vadimo van na papirnati ručnik kako bi uklonili višak boje od cikle da nam kasnije ne oboji jelo. Sve zajedno objedinimo u vatrostalnim posudicama obloženo s papirom za pečenje, napunimo s povrćem, postavimo file na to, zalijemo s ribljim temeljcem i lagano posipamo sušenom lavandom. Na kraju podignemo krajeve papira i napravimo paketić ( škartoc) i učvrstimo kuharskim koncem. Završavamo sve u pećnici na 190°C , 15-ak minuta.
Netom prije konzumiranja posipamo sa sitnim komadićima suhih smokava Dida Boža.